Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsony forever *.* ;)

Juuuuuhhhhhúúú!! Itt van újra a Karácsooony!! Nagyon Nagyon Boldog Ünnepeket Kívánok és Boldog Újjévet!!! <3

És az ünnepek alkalmából itt van pár sütemény recept:

Hullócsillag:

hullocsillag.jpg

Hozzávalók:
2 dl joghurt, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj, fél dl rum, 1 kiskanál kakaópor, 40 dkg vegyes, mindenféle aszalt gyümölcs, dió, mandula, szaloncukor, csokoládédarabok, birsalmasajt, kókuszreszelék, narancshéj stb.

Elkészítés:
Legelőször a vegyes, mindenfélét apróra vagdaljuk és a rumba áztatjuk. A joghurtot a tojásokkal simára keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és az egészet jól kidolgozzuk. Beleborítjuk a rumos mindenfélt, alaposan összekeverjük és a masszát kétfelé osztjuk. Az egyik felét kakaóporral megfestjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibéleljük, és felváltva a kétféle masszát evőkanállal belerakosgatjuk. Ahogyan összefolyik, szép márványos minta alakul ki. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Még melegen a papírt lehúzzuk róla, és nagyobb, csillag alakú kiszúróval kiszúrjuk – vagy csak egyszerűen négyzetekre vágjuk.

Havas fenyő:

havasfenyok.jpg

Hozzávalók:
22 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 evőkanál rum, 32 dkg finomliszt, 8 dkg finomra darált mandula, 2 tojás, 1 mandulaízű sütőaroma, 5 dkg vaj,
- a töltelékhez: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időn – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.

Csokoládés diós-mézes kocka:

csokoladesdiosmezeskocka.jpg

Hozzávalók: 
1 dl folyékony (akác)méz, 1,5 dl juharszirup, 12-13 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukro, 17-18 dkg vaj, 20 dkg puha aszalt sárgabarack, 5 dkg dió, 5 dkg mogyoró, 4 közepes tojás, 5 dl tejszín, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 40 dkg ét tortabevonó, a tepsi kikenéséhez. margarin és liszt, a díszítéshez: tetszés szerint olajos magvak (dió, mogyoró) és aszalt sárgabarack

Elkészítés: 
Láboskában a folyékony mézet a juharsziruppal, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral és 12-13 dkg vajjal állandóan kevergetve felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Keverőtálba öntjük, és 15 percig hűlni hagyjuk. 
Közben az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk. A diót és a mogyorót finomra daráljuk, majd a tojásokkal, 2 dl tejszínnel, a fűszerkeverékkel, az átszitált lisztttel és a sütőporral együtt a mézes masszába dolgozzuk. Beleforgatjuk a felaprított aszalt gyümölcsöt, és a tésztát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk (32-38 cm-es). Előmelegített sütőbe toljuk és 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. 
Láboskában a maradék tejszínt felforraljuk, a tűzhely szélére húzzuk, és megolvasztjuk benne az apró darabokra tördelt ét tortabevonót. Belevegyítjük a maradék vajat, fényesre keverjük, majd rövid ideig hűlni hagyjuk. A langyos mázat vastagon, hullámosan a mézes tészta tetejére simítjuk. Kb. 3 órára a hűtőbe tesszük. Végül kockákra vágjuk, és tetszés szerint díszítjük.

Hólabda:

holabda.jpg

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1-1 evőkanál vaj és rum, 1 tojássárgája, csipetnyi só
- a sütéshez: olaj
- a tetejére: porcukor

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.
A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbbé formáljuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük és porcukorban meghempergetve kínáljuk.

Remélem tetszett elég sok időm volt elkészíteni. :D

Mégegyszer Kellemes ünnepeket kívánok!!!! :)

 
 

 

Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 26620
30 nap: 930
24 óra: 29